2009-03-20 19:58:50• hírek • Garzó Ferenc/MTI

Az EP lista második és harmadik helyén

Winkler Gyulát és Sógor Csabát indítja a Magyar Összefogás Listájának második és harmadik befutó helyén a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ)- jelentette be Markó Béla szövetségi elnök pénteken Marosvásárhelyen, a Szövetségi Állandó Tanács (SZÁT) ülését követően.

Az RMDSZ döntéshozó testülete az európai parlamenti  választási kampányt érintő szervezési kérdések mellett rangsorolta a választási listára felkerülő neveket.

Az RMDSZ elnöke elmondta: az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanáccsal (EMNT) kötött megállapodás értelmében a Magyar Összefogás Listájának első helyét Tőkés László, a másodikat Winkler Gyula, a harmadikat pedig Sógor Csaba foglalja el. Mindhárman jelenleg is európai parlamenti képviselők.

A megállapodás szerint a lista negyedik helyére szintén az EMNT jelöl majd személyt, az ötödik Kovács Péter, az RMDSZ  ügyvezető alelnöke, az ifjúsági mozgalom képviselője, a hatodik Horváth Anna volt államtitkár, jogász-közgazdász, a hetedik Csutak István integrációs és régiópolitikai szakértő, a nyolcadik az EMNT jelöltje lesz, a kilencedik helyen pedig Szabó Károly volt szenátort indítják. Markó közölte: a további helyekre is megvan a jelentkezők listája, ezeket a későbbiekben fogják rangsorolni.

A közös európai parlamenti választási lista létrehozásáról február 22-én írt alá megállapodást Marosvásárhelyen a két szervezet. Jogilag az RMDSZ listája lesz, tartalmában ugyanakkor a magyar összefogásé, amelyen közösen szerepelnek az RMDSZ és az EMNT jelöltjei, mégpedig 75, illetve 25 százalékos arányban.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: